Näin minä uskon käyvän 🔥


Ei tämä mukavalta kuulosta, mutta merkit viittaavat kovasti tähän suuntaan…
Minä nimittäin uskon, että jo lähivuosina alamme kaiholla muistella aikaa, kun posti vielä jaettiin kotiin!
Minä uskon, että lähivuosina Posti ilmoittaa, ettei saa tarvittavaa väkeä töihin. Eikä varmaan saakaan, kun palkat putoavat jakelijoilta johdon nauttiessa tajuttoman suurta palkkaa (tehottomassa yhtiössä). Kun ei ole jakelijoita, jakoalueita kasvatetaan ja jakotiheyttä vähennetään. Minä uskon, että muutaman vuoden sisällä on olemassa postipisteitä, joista kukin noutaa itse postinsa. Näin jakelu hoituu vähemmällä jakelijamäärällä ja posti säästää. Se, miten kukin (huom! liikuntavammaiset, ikäihmiset ym.) postinsa sitten tuolta noutaa, on ihmisten oma ongelma. Se ei postia kiinnosta. Tai… ehkä sitten voidaan kovalla rahalla saada kotiinkantoakin?
Miten muuten siinä tilanteessa mainosjakelujen käy? Jakelevatko niitä edelleen erilaiset jakelupalvelut vai siirtyykö mainostuskin kokonaan digiaikaan?

Tämä saadaan enemmän tai vähemmän toimivaksi myös sillä, että kirjepostia ei liiku. Digitaaliset palvelut vaan käyttöön ja postia tarvitaan enää pakettien jakelussa. Sekin sitten vaan toimimaan noutopostina ties mistä lokerikosta ties minkä matkan takaa. Ja isolla rahalla taas saa kaiken ovelle asti.

Toivottavasti olen täydellisen väärässä…

Yksi kommentti artikkeliin ”Näin minä uskon käyvän 🔥

  1. Täällä on ollut joskus neljäkymmentä vuotta sitten joillakin kylillä käytäntö, että oli olemassa kylän yhteinen postilaatikko, mihin sunnuntaiposti tuotiin. Sieltä sitten jokainen kävi hakemassa (toivottavasti vain) oman lehtensä.

Kommentointi on suljettu.