Samat pilvet kaikkialla ūüéÄ


Innokas matkabloggaaja on Instagramissa joutunut huomion kohteeksi siitä, että hänen matkakuvissaan näyttää kaikkialla olevan aivan samanlaiset pilvet. Tähän on nyt kiinnitetty laajaa huomiota. Osa kokee bloggaajan harhauttavan heitä, osan mielestä asia on ok.
Bloggaaja on nimitt√§in jossain yhteydess√§ kertonut k√§ytt√§v√§ns√§ kuvia julkaistaessaan tietty√§ kuvank√§sittelyohjelmaa ja laittavansa sill√§ nuo samat pilvet kaikkialle. Tarjolla olisi monia erilaisiakin versioita (aitojen ohella, tietenkin), mutta bloggaaja kertoo syyn juuri tuon pilvikuvan k√§yt√∂lle: ”Satun vain pit√§m√§√§n siit√§.”

Kuvien käsittelyä tehdään usein paljonkin. Minä rajaan kuvia niin, että esille jää se olennaisin, mutta en kyllä lisäile valmiita taustoja tms.  Kehykset kyllä, mutta nehän täydentävät kuvaani.
Kun ajattelen jutun bloggaajan toimia, kokisin kyllä jonkintason huijaukseksi sen, että kuvassa on taivas pilvineen olematta silti juttuun liittyvä todellisuus. Entä sinä?

Juttu l√∂ytyy T√Ą√ĄLT√Ą.

2 kommenttia artikkeliin ”Samat pilvet kaikkialla ūüéÄ

  1. Näin ne kuvat. Tuli heti tunne, että ovat kaikki lavastettuja/kuvamanipulaatioita Рmitä ikinä nyt kuville voikaan tehdä. Ettei hän oo ikinä käynytkään niissä paikoissa, joista kuvat muka ovat.

    1. T√§m√§ juuri on yksi netin ongelmallisista asioista; kuvia voi k√§sitell√§ rajattomasti. Mahdollisuutta k√§ytet√§√§n paljon v√§√§rin ūüėē. Minusta on ajattelematonta bloggaajalta toimia noin, sill√§ kyll√§ tuossa menee uskottavuus muunkin osalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s