Jos ei vaan haluta đźŽ€


Uutisissa netissä törmäsin juttuun, jossa todettiin: ”Ilman seksuaalista vetovoimaa voi olla syvää rakkautta” (seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen). Tämä asia putkahtaa esille aina välillä eri ihmisten kanssa keskustellessa. Tuntuu, että asiassa on kaksi todella vahvaa ja vastakkaista mielipidettä;  1. Seksi kuuluu ehdottomasti suhteeseen ja ilman sitä ei voi olla suhdetta. 2. Ilman seksiäkin voi olla erinomaisen hyvä ja toimiva suhde. Jännää sekin, miten herkästi asiassa saa ison riidan aikaan.
Minä kuulun tuohon kakkosryhmään; siis asenteeltani. Seksitön suhdekin voi olla todella syvä rakkaussuhde, eikä asian pitäisi millään tavalla kuulua muille. Jos / kun asiaa mietit omalla kohdallasi (tai jonkun läheisesi kohdalla), voit kysyä seksuaaliterapeutti Pauliina Flang kehoituksen mukaan: ”Voisiko meidän suhteessamme riittää hellyys seksin sijaan? Koskettelu, suudelmat ja läheisyys?” Vastaus on vain ja ainoastaan asiaa pohtivan / pohtivien välinen asia. Olennaista tietenkin on, että suhteessa on tärkeää löytää kumppanien välinen tasapaino asiassa. Sen jälkeen asia ei ole muiden asia.
Mitä sinä asiasta ajattelet? jotkut sanovat, että seksitön suhde on samaa kuin ystävyys. Onko? Etenkin, jos muistaa, mitä Pauliina Flang asiassa kehottaa kysymään…

3 kommenttia artikkeliin ”Jos ei vaan haluta đźŽ€

  1. Jos suhteessa on seksuaalisuutta (haleja, suukkoja, hyvä olla yhes) nii kyl sitä seksiikii sit löytyy ❤

    1. Löytyy tai ei, minusta on ulkopuolisten turha alkaa määritellä toisten suhteen laatua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s