Ikääntymisessä on paljon hyvää 🎀


Nykyaika suosii nuoruutta ja tehokkuutta. Samaan aikaan väestö vanhenee ja on yhä enemmän hyväkuntoisia ikäihmisiä. Asenne on kuitenkin aivan liian usein se, että ikäihminen on rasittava menoerä. Jokaisessa ikäryhmässä on rasittavia tyyppejä ja jokaisessa ikäryhmässä on menoeriä. Jokaisessa ikäryhmässä (siis jokaisessa!) on myös ihania, oivaltavia, lämpimiä ja energisiä ihmisiä. Myös ikäihmisissä 💖. Ikäihmiset tekevät todella paljon erilaista talkootyötä asioissa, jotka muuten olisivat yhteiskunnan hoidettavia. Eli, se ”menoerä” säästää reippaasti yhteiskunnan varoja. Monet ikäihmiset myös käyttävät paljon erilaisia palveluja ja näin työllistävät suuren joukon ihmisiä. Eli, se ”menoerä” työllistää monia.  Edelleen monet ikäihmiset ovat lapsille ja nuorillekin (omien jälkeläisten tai aivan muiden) aarteita, joilla on aikaa ja ymmärrystä silloinkin, kun omat vanhemmat ovat eri syistä kiireisiä.
Törmäsin netissä sivustoon, jossa todetaan: ”Ikääntymisessä on hyvätkin puolensa”. Suosittelen tutustumista pieneen kuvasarjaan asian merkeissä TÄÄLLÄ.

2 kommenttia artikkeliin ”Ikääntymisessä on paljon hyvää 🎀

  1. Täällä maalla monessa taloyhtiössä talonmiehen tehtäviä hoitaa joku eläkkeellä oleva asukas pientä korvausta vastaan. Kuka tekee nämä työt, kun näistä teräsvaareista ja -muoreista aika jättää? Ei ainakaan kukaan nuoremmasta polvesta. Sitten ostetaan talonmiespalvelut kalliilla jostakin yrityksestä. Mielestäni näitä talkkareita ei arvosteta tarpeeksi. Ainakaan se ei palkkioissa näy.

    Toinen, mikä loppuu varmasti kun nykyiset toimijat lopettavat: moni seura ja yhdistys, joka nyt toimii aktiivisten ikäihmisten voimalla. Nuoria ei kiinnosta.

    1. Juuri noita asioita olen usein muistuttanut, kun ihmiset valittavat eläkeläisten hyödyttömyydestä ja kalleudesta. Jos kaikki eläkeläiset pitäisivät vaikka kuukauden tauon toteuttamissaan palveluissa, olisi tämä yhteiskunta totaalisen sekaisin. Sitä vaan ei muisteta, kun asioita katsotaan vaan oman navan näkökulmasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s