En ymmärrä 🔥


Minä en ymmärrä lainkaan nyt taas tätä:
Just kortin saanut nuorimies hurjastelee jopa 175km/h tunnelissa, jossa nopeusrajoitus on 60km/h ja ajokieltoa PIENENTÄÄ se, että kaverilla on kesätyöpaikka tiedossa.  Mitä ihmettä näillä asioilla on tekemistä keskenään? Se, että on työpaikka (vaikka sitten kesätyöpaikka), ei saa olla ajokieltoa pienentävä asia. ”Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi nuorukaisen sataan päiväsakkoon törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.”  Maksimi olisi ollut 120päiväsakkoa. Syyttäjä vaati 6kk:n ajokieltoa, mutta työpaikkatodistus laski ajokiellon 3kk:n. Mikä on tämän päätöksen viesti muille?!!!
Tiedän, että kuulostaa julmalta, että olisi tullut 6kk ajokieltoa. Miltä kuulostaa se, että jos tunnelissa olisikin ollut joku, joka ajaa sallittua maksiminopeutta ja olisi ollut vastaantulijakin… Siinä olisi tullut todella pahaa jälkeä. Tai kokematon kuljettaja olisi menettänyt autonsa hallinnan tunnelissa…
Minua tympii nämä päänsilitysrangaistukset, joilla annettaan viestiä ”pojat on poikia”…

3 kommenttia artikkeliin ”En ymmärrä 🔥

  1. Ja mä oon ihmetellyt niitä tapauksia, joissa rikoksista tulee ”paljousalennusta” eli aiemmat tuomiot alentavat rangaistusta. Mikä logiikka siinä on? Jos kerran jatkuvasti tekee rikoksia saamistaan tuomioista huolimatta, niin eikö se kerro silloin, että rangaistus ei oo tuntunut missään? Mun oikeustajuni mukaan silloin pitäisi koventaa tuomiota eikä lieventää.

  2. Ei lisättävää Anne kommenttii. Tai no, miu mielest rangaistukset pitäs olla paljo kovempii, kortti pois, käyttäkööt julkisii kulkuneuvoi, taksei, polkupyörii tai kävelkööt.

  3. Samaa mieltä kyllä niin tuosta ”paljousalennuksesta” kuin kovemmista rangaistuksista. Miten se, että on aiempaa tuomiota voi olla uutta pienentävää? Mihin ihmeen logiikkaan se perustuu? Mun mielestä pitäs olla just päinvastoin eli aiempi on korottavana.

    Tuota ”kortti pois”-juttua vastustetaan kuulemma siksi, että sillon ne ajaisi ilman korttia. Eivät kuulemma menisi julkisiin. Osalle myös perustellaan työn menetyksellä. Sekin on kumma juttu, sillä jos työssään tarvitsee autoa, eikö olisi tuplasti tärkeämpää, että se kortti pysyy?! Ihmeellisiä nämä lakikiemurat.

Kommentointi on suljettu.