Sosiaalisen isännöitsijän hommaan; mikä ettei


Törmäsin netissä tällaiseen loistavaan ideaan: Tampereen kehitysvammapalvelut on kehittänyt ”sosiaalisen isännöitsijän”.  Tämä isännöitsijä ei tee huoltohommia, vaan hänellä on oma, muista poikkeava asumisjärjestely: Sosiaalinen isännöitsijä maksaa puolet asuntonsa vuokrasta ja sitoutuu tekemään 5h/viikko kaverijuttuja sekä 1kerta/kk joku isompi tapahtuma  asukkaiden kanssa/asukkaille. Mitä se toiminta on, sen saa sosiaalinen isännöitsijä päättää, joten se voi olla liikuntaa, musiikkia… melkein mitä tahansa. Helpotetun vuokran lisäksi sosiaalinen isännöitsija saa toiminnan tueksi vuoden bussimatkat ja työpuhelimen.

Aatelkaapa, miten iso juttu tämä on juuri kehitysvammaisille, joiden voi olla muuten vaikea luoda uusia ihmiskontakteja ihan vaan ennakkoluulojen takia.
Samalla sosiaalinen isännöitsijä sopii hyvin esim. vanhusten palvelutaloon ja miksei muihinkin laitoksiin.  Esim. vanhustyössä tämä antaisi hoitohenkilökunnalle enemmän aikaa keskittyä varsinaiseen hoitotyöhön.

Minä ainakin voisin olla hyvin kiinnostunut moisesta hommasta nimenomaan ikäihmisten kohdalla, koska se on samalla sitä kaveruutta, mitä moni iäkäs ihminen kaipaa. Muistetaan, että yksinäisyys on yksi kaikkein suurimmista ongelmista ihmisten elämässä!

Uutisen voit lukea TÄÄLTÄ.

3 kommenttia artikkeliin ”Sosiaalisen isännöitsijän hommaan; mikä ettei

  1. Samahan sopisi mihin tahansa kerrostaloyhtiöön ja miksi ei rivareihinkin. Usein yhtiö käsittää enemmän kuin yhden talon, joten kustannuksena asia on pieni, mutta vaikutus voi olla merkittävä. Ainakin jotkut talot voisi rauhoittua ja seinien sisään sulkeutuneitakin saada ulos.

  2. Asko, kyllähän se voisi vaikuttaa ainakin osassa kerrostaloyhtiöissä viihtyvyyteenkin. Yllättävän harvassa taloyhtiössä on mitään yhteistä asukkaiden kesken.

    Rautalintu, uskon, että tuo on edelleen toiminnassa. Minusta asian voisi laajentaa ilan ikärajaa toimivaksi. Toki monelle nuorelle voi olla hyvä asia saada tuollainen mahdollisuus, mutta moni nuori myös poistuu tuolta heti valmistuttuaan. Veikkaan, että myös ikäihmisissä voisi olla asiasta kiinnostuneita…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s