”Olen j√§rkyttynyt” – ai jaa… ūüéÄ


Netiss√§ t√∂rm√§√§ usein eri yhteyksiss√§ toteamukseen: ”Olen j√§rkyttynyt” tai joku on jostain j√§rkyttynyt. Monessa kohdassa minun tulee tuolloin mieleen ajatus, jotta ihminen k√§ytt√§√§ v√§√§r√§√§ sanaa ko. tilanteessa. Piti oikein etsi√§, mit√§ synonyymisanakirja asiasta sanoo:

Synonyymisanakirja; järkyttyä

  1. seota, säikähtää, kuvottaa, ällöttää, menettää järkensä, pimahtaa, mykistyä, pöyristyä, puulla päähän lyöty, hämmästyä, mennä pois tolaltaan.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Tuon perusteella ajatukseni tuntuu yh√§ enemm√§n oikealta. Monessa tilanteessa, joissa olen t√∂rm√§nnyt tuohon ”j√§rkyttyi”-toteamukseen, oikeampi olisi ”s√§ik√§hti” tai ”h√§mm√§styi”, jopa ”meni pois tolaltaan”. Minusta j√§rkyttyminen on jo todella vahva ilmaisu, eik√§ sovi mihin tahansa h√§mm√§stelyyn (v√§lill√§ jopa sana ”pettyi” olisi todellisempi). Liian usein¬† media k√§ytt√§√§ sanaa ”j√§rkyttyi” otsikoinnissa, jolla halutaan jutulle paljon klikkauksia… Ihmiset kun (minulle k√§sitt√§m√§tt√∂m√§st√§ syyst√§) haluavat lukea uutisia kauheuksista.¬† Hyv√§ esimerkki (ja t√§st√§ asia t√§n√§√§n tuli mieleeni) on t√§m√§n p√§iv√§n uutinen:
Anne Berner KL-uutisesta: ‚ÄĚOlen j√§rkyttynyt‚ÄĚ. Jos jokainen poliitikko j√§rkyttyy moisesta asiasta, meill√§ on tuhansia j√§rkyttyneit√§ poliitikkoja…

Yksi kommentti artikkeliin ””Olen j√§rkyttynyt” – ai jaa… ūüéÄ

  1. Kaikenmaailman puupäät hakee huomiota järkytyksillään. Yksi mun tuttu sano kerran järkyttyvänsä aina, kun näkee tietyn ex-poliitikon kuvan jossain. Kuulemma muistaa kaikki ko.henkilön elämää vaikeuttavat päätöset.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s