Hyttyset huitsin nevadaan…


Mun seurassa muut saavat nauttia metsäretkistä ja luonnon rauhasta, kun mä olen hyttysmagneettina. Olen kyllästynyt tähän rooliin! Niinpä aloin etsiä netistä apua asiaan. Kyllä, tiedän kaikenlaisia hyttyssuihkeita ja aparaatteja, mutta osan olen todennut täysin tehottomiksi ja osan kanssa hengitys vaikeutuu.
Sitten törmäsin netissä Erälehden vanhaan juttuun. Siinä oli testattu hyttysmyrkkyjä jos jonkinlaisia, myös kotivalmisteisia. Tunnetut myrkyt näyttivät antaneen suojaa muutamasta tunnista jopa ennätykselliseen 8h:n kestoon. Sitten oli kotikonsteja, joista monilla myös useamman tunnin suoja. Tämä oli todella mielenkiintoista: ”Joku oli kuullut pelkän ruokaöljyn levittämisen auttavan itikoiden torjuntaan, siispä kokeilimme myös sitä. Sekä raakana että sitronellaöljyllä ja sitruunamehulla terästettynä.
Tämä yksinkertainen seos piti hyttyset loitolla vielä seitsemän tunnin päästä sen levittämisestä! Sekoitimme sitronellaöljyä ja omatekoista hyttysöljyä myös hajuttomaan perusvoiteeseen, jotta karkotetta olisi helpompi levittää. Vaikutus oli lähes edellisen kaltainen.”
Tämä viimeisin (perusvoiteeseen sekoitettu) vaihtoehto tuntui minusta kaikkein kiinnostavimmalta ja sitä aijon kokeilla, kun seuraavan kerran metsään menen.

👍 Jokaiselle ”hyttysmagneetille” suosittelen tutustumista juttuun: https://eralehti.fi/2015/05/28/suojaudu-hyttysilta/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s