Hyttyset huitsin nevadaan… đŸŽ€


Mun seurassa muut saavat nauttia metsÀretkistÀ ja luonnon rauhasta, kun mÀ olen hyttysmagneettina. Olen kyllÀstynyt tÀhÀn rooliin! NiinpÀ aloin etsiÀ netistÀ apua asiaan. KyllÀ, tiedÀn kaikenlaisia hyttyssuihkeita ja aparaatteja, mutta osan olen todennut tÀysin tehottomiksi ja osan kanssa hengitys vaikeutuu.
Sitten törmĂ€sin netissĂ€ ErĂ€lehden vanhaan juttuun. SiinĂ€ oli testattu hyttysmyrkkyjĂ€ jos jonkinlaisia, myös kotivalmisteisia. Tunnetut myrkyt nĂ€yttivĂ€t antaneen suojaa muutamasta tunnista jopa ennĂ€tykselliseen 8h:n kestoon. Sitten oli kotikonsteja, joista monilla myös useamman tunnin suoja. TĂ€mĂ€ oli todella mielenkiintoista: ”Joku oli kuullut pelkĂ€n ruokaöljyn levittĂ€misen auttavan itikoiden torjuntaan, siispĂ€ kokeilimme myös sitĂ€. SekĂ€ raakana ettĂ€ sitronellaöljyllĂ€ ja sitruunamehulla terĂ€stettynĂ€.
TĂ€mĂ€ yksinkertainen seos piti hyttyset loitolla vielĂ€ seitsemĂ€n tunnin pÀÀstĂ€ sen levittĂ€misestĂ€! Sekoitimme sitronellaöljyĂ€ ja omatekoista hyttysöljyĂ€ myös hajuttomaan perusvoiteeseen, jotta karkotetta olisi helpompi levittÀÀ. Vaikutus oli lĂ€hes edellisen kaltainen.”
TÀmÀ viimeisin (perusvoiteeseen sekoitettu) vaihtoehto tuntui minusta kaikkein kiinnostavimmalta ja sitÀ aijon kokeilla, kun seuraavan kerran metsÀÀn menen.

👍 Jokaiselle ”hyttysmagneetille” suosittelen tutustumista juttuun: https://eralehti.fi/2015/05/28/suojaudu-hyttysilta/

Vastaa

TÀytÀ tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisÀÀn:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttÀ palveluun %s