Penninvenytystä

 Olen tässä pari päivää seurannut Twitterissä käytyä keskustelua korkeakouluopiskelijoiden rahapulasta ym. ongelmista. Ottamatta tippaakaan enempää asiaan kantaa, selailin netistä sivustoja, joissa annetaan vinkkejä ”penninvenytykseen”.  Törmäsin netissä keskustelusivustoon, jossa on hurja määrä hyödyllisiä vinkkejä elämiseen pienemmillä kuluilla. Toki netissä on paljon muitakin sivustoja samasta aiheesta, joten… jospa hyödynnettäisiin aluksi näitä muiden kertomia keinoja…

4 kommenttia artikkeliin ”Penninvenytystä

 1. Olipas hyviä säästämiskeinoja, vaikka vain vähän matkaa lueskelin! Kun vähän kiinnittää huomiota omaan ostokäyttäytymiseen, niin äkkiä löytyy turhia rahareikiä, mitä voi helpostikin paikkailla. Monesti on vain tottunut johonkin tiettyyn tapaan ja kun sen tiedostaa, voi käyttäytymistään sitten muuttaa. Esimerkiksi heräteostot kaupassa, kun nälkäisenä koitat miettiä mitä tänään syötäisi ja olikohan siellä kaapissa niitä vihanneksia vaiko eikö… Olen itsekin aikaisempana tavarahamsterina huomannut, että kaappeja siivoilemalla löytyy mm. käsityötarvikkeita, joista saa tehtyä monenlaista, jopa lahjoja ystäville ja sukulaisille. Kaikkea ei tarvitse kaupasta ostaa.

  1. Minulla ei tuota hamstraamista ilmene, kun budjetti sanoo rajansa. Joitain asioita on aina ”vara-annos”, jos vaikka ei pysty kauppaan lähtemään. Mutta, se käytetään ensin ja sitten ostetaan uus vara-annos tilalle.
   Mitä jääkaapissa on? Moni ottaa kännykkään valokuvan ennen kauppaan menoa. Saa tarkistettua. Minä en kuvaa, vaan pidän kauppalistan kännykässä. Sinne heti asia, kun joku loppuu. Ei tarvitse turhia mietiskellä.

   Lahjatavaraa ostan, kun silmiin sopiva sattuu. Tai materiaalia lahjan tekemiseen. Sillon ei tarvitse kiireessä mennä ostoksille (tai jouluruuhkia manailla). Kuitenkin tämä on pientä, sillä minulle aina tärkeintä on se ihmisen kohtaaminen.

 2. En oo ikinää ollu tavaroitte hamstraaja. Ruokamenoist en oo pahemmi päätäi vaivannu, kahe henge talous, mut nyt menos kokeilu, voinko saaha ruokalaskuu yhtää pienemmäks. Marjat, vihannekset suurin menoerä, broilerii ja kalaa pääsääntösest ruokan, jos ei valla kasvisruokaa.Pesuaineisiikaa ei paljoo mää rahhaa, ku säästeliääst niitä käyttele, puolel pesuainemääräl pärjää, ku ei nuo pestävät vaatteet oo oikeest likasii, siis ei näkyvää likaa.

 3. Yllättävän paljon voi säästää, kun ajatuksella toimii. Hankinnoissa myös pidemmän aikavälin ajattelu auttaa. Mutta, kun on suunnilleen kaikki menot minimoitu, mistäs sitä sitten enää säästäisikään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s