Penninvenytyst√§ ūüéÄ

¬†Olen t√§ss√§ pari p√§iv√§√§ seurannut Twitteriss√§ k√§yty√§ keskustelua korkeakouluopiskelijoiden rahapulasta ym. ongelmista. Ottamatta tippaakaan enemp√§√§ asiaan kantaa, selailin netist√§ sivustoja, joissa annetaan vinkkej√§ ”penninvenytykseen”.¬† T√∂rm√§sin netiss√§ keskustelusivustoon, jossa on hurja m√§√§r√§ hy√∂dyllisi√§ vinkkej√§ el√§miseen pienemmill√§ kuluilla. Toki netiss√§ on paljon muitakin sivustoja samasta aiheesta, joten… jospa hy√∂dynnett√§isiin aluksi n√§it√§ muiden kertomia keinoja…

4 kommenttia artikkeliin ”Penninvenytyst√§ ūüéÄ

 1. Olipas hyvi√§ s√§√§st√§miskeinoja, vaikka vain v√§h√§n matkaa lueskelin! Kun v√§h√§n kiinnitt√§√§ huomiota omaan ostok√§ytt√§ytymiseen, niin √§kki√§ l√∂ytyy turhia rahareiki√§, mit√§ voi helpostikin paikkailla. Monesti on vain tottunut johonkin tiettyyn tapaan ja kun sen tiedostaa, voi k√§ytt√§ytymist√§√§n sitten muuttaa. Esimerkiksi her√§teostot kaupassa, kun n√§lk√§isen√§ koitat mietti√§ mit√§ t√§n√§√§n sy√∂t√§isi ja olikohan siell√§ kaapissa niit√§ vihanneksia vaiko eik√∂… Olen itsekin aikaisempana tavarahamsterina huomannut, ett√§ kaappeja siivoilemalla l√∂ytyy mm. k√§sity√∂tarvikkeita, joista saa tehty√§ monenlaista, jopa lahjoja yst√§ville ja sukulaisille. Kaikkea ei tarvitse kaupasta ostaa.

  1. Minulla ei tuota hamstraamista ilmene, kun budjetti sanoo rajansa. Joitain asioita on aina ”vara-annos”, jos vaikka ei pysty kauppaan l√§htem√§√§n. Mutta, se k√§ytet√§√§n ensin ja sitten ostetaan uus vara-annos tilalle.
   Mitä jääkaapissa on? Moni ottaa kännykkään valokuvan ennen kauppaan menoa. Saa tarkistettua. Minä en kuvaa, vaan pidän kauppalistan kännykässä. Sinne heti asia, kun joku loppuu. Ei tarvitse turhia mietiskellä.

   Lahjatavaraa ostan, kun silmiin sopiva sattuu. Tai materiaalia lahjan tekemiseen. Sillon ei tarvitse kiireessä mennä ostoksille (tai jouluruuhkia manailla). Kuitenkin tämä on pientä, sillä minulle aina tärkeintä on se ihmisen kohtaaminen.

 2. En oo ikinää ollu tavaroitte hamstraaja. Ruokamenoist en oo pahemmi päätäi vaivannu, kahe henge talous, mut nyt menos kokeilu, voinko saaha ruokalaskuu yhtää pienemmäks. Marjat, vihannekset suurin menoerä, broilerii ja kalaa pääsääntösest ruokan, jos ei valla kasvisruokaa.Pesuaineisiikaa ei paljoo mää rahhaa, ku säästeliääst niitä käyttele, puolel pesuainemääräl pärjää, ku ei nuo pestävät vaatteet oo oikeest likasii, siis ei näkyvää likaa.

 3. Yllättävän paljon voi säästää, kun ajatuksella toimii. Hankinnoissa myös pidemmän aikavälin ajattelu auttaa. Mutta, kun on suunnilleen kaikki menot minimoitu, mistäs sitä sitten enää säästäisikään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s