Silm√§pussikokoukset ūüĒ•


T√§ss√§ kun seurailin n√§it√§ EU:n henkil√∂valinta-asioita, t√∂rm√§sin jossain sanaan ”silm√§pussikokous”. Se oli minusta paras uusi sana, mit√§ olen t√§n√§ vuonna kuullut!

Usein – liian usein! – nykyisin tuntuu, ett√§ kokouksen venyv√§t ja venyv√§t ja venyv√§t. Tarkoituksella tahi ei. Minusta on t√§rke√§ saada loppu n√§ille ”silm√§pussikokouksille”. Joku asiantuntija sanoi, ett√§ tuollainen 30h:n valvomisputki, jota EU-kokoustajat nyt olivat pit√§neet, vastaa 1,2promillen humalatilaa. Voiko siin√§ tilassa kenelt√§k√§√§n odottaa viisautta tehd√§ ratkaisuja? (huom! En t√§ll√§ kommentoi tehtyj√§ valintoja)

ūüēô Minusta kokouksille pit√§√§ asettaa aikaraja, maksimikestoaika (yht√§jaksoisena pidett√§v√§ kokous mahdollisine pienine taukoineen). Tuollainen 8h voisi olla yl√§raja, jonka j√§lkeen on pakko pit√§√§ vaikka v√§hint√§√§n 6h:n tauko. T√§m√§ panisi painoa ajan tehokkaalle k√§yt√∂lle ja toisaalta, kokoustajat saisivat edes minimaalisen lepotauon jatkaakseen sitten paremmissa voimissa. T√§m√§ ei koske vain EU:ta, vaan kaikkia. Onhan meill√§ Suomessa kokoustettu (neuvoteltu) y√∂t√§ my√∂ten (paljon yli 8h/kerta) niin hallituseuvotteluissa kuin vaikkapa ty√∂markkinaneuvotteluissa. V√§syneen√§ tehdyiss√§ ratkaisuissa on usein paljon korjattavaa…