Silmäpussikokoukset 🔥


Tässä kun seurailin näitä EU:n henkilövalinta-asioita, törmäsin jossain sanaan ”silmäpussikokous”. Se oli minusta paras uusi sana, mitä olen tänä vuonna kuullut!

Usein – liian usein! – nykyisin tuntuu, että kokouksen venyvät ja venyvät ja venyvät. Tarkoituksella tahi ei. Minusta on tärkeä saada loppu näille ”silmäpussikokouksille”. Joku asiantuntija sanoi, että tuollainen 30h:n valvomisputki, jota EU-kokoustajat nyt olivat pitäneet, vastaa 1,2promillen humalatilaa. Voiko siinä tilassa keneltäkään odottaa viisautta tehdä ratkaisuja? (huom! En tällä kommentoi tehtyjä valintoja)

đź•™ Minusta kokouksille pitää asettaa aikaraja, maksimikestoaika (yhtäjaksoisena pidettävä kokous mahdollisine pienine taukoineen). Tuollainen 8h voisi olla yläraja, jonka jälkeen on pakko pitää vaikka vähintään 6h:n tauko. Tämä panisi painoa ajan tehokkaalle käytölle ja toisaalta, kokoustajat saisivat edes minimaalisen lepotauon jatkaakseen sitten paremmissa voimissa. Tämä ei koske vain EU:ta, vaan kaikkia. Onhan meillä Suomessa kokoustettu (neuvoteltu) yötä myöten (paljon yli 8h/kerta) niin hallituseuvotteluissa kuin vaikkapa työmarkkinaneuvotteluissa. Väsyneenä tehdyissä ratkaisuissa on usein paljon korjattavaa…