SilmĂ€pussikokoukset đŸ”„


TĂ€ssĂ€ kun seurailin nĂ€itĂ€ EU:n henkilövalinta-asioita, törmĂ€sin jossain sanaan ”silmĂ€pussikokous”. Se oli minusta paras uusi sana, mitĂ€ olen tĂ€nĂ€ vuonna kuullut!

Usein – liian usein! – nykyisin tuntuu, ettĂ€ kokouksen venyvĂ€t ja venyvĂ€t ja venyvĂ€t. Tarkoituksella tahi ei. Minusta on tĂ€rkeĂ€ saada loppu nĂ€ille ”silmĂ€pussikokouksille”. Joku asiantuntija sanoi, ettĂ€ tuollainen 30h:n valvomisputki, jota EU-kokoustajat nyt olivat pitĂ€neet, vastaa 1,2promillen humalatilaa. Voiko siinĂ€ tilassa keneltĂ€kÀÀn odottaa viisautta tehdĂ€ ratkaisuja? (huom! En tĂ€llĂ€ kommentoi tehtyjĂ€ valintoja)

🕙 Minusta kokouksille pitÀÀ asettaa aikaraja, maksimikestoaika (yhtĂ€jaksoisena pidettĂ€vĂ€ kokous mahdollisine pienine taukoineen). Tuollainen 8h voisi olla ylĂ€raja, jonka jĂ€lkeen on pakko pitÀÀ vaikka vĂ€hintÀÀn 6h:n tauko. TĂ€mĂ€ panisi painoa ajan tehokkaalle kĂ€ytölle ja toisaalta, kokoustajat saisivat edes minimaalisen lepotauon jatkaakseen sitten paremmissa voimissa. TĂ€mĂ€ ei koske vain EU:ta, vaan kaikkia. Onhan meillĂ€ Suomessa kokoustettu (neuvoteltu) yötĂ€ myöten (paljon yli 8h/kerta) niin hallituseuvotteluissa kuin vaikkapa työmarkkinaneuvotteluissa. VĂ€syneenĂ€ tehdyissĂ€ ratkaisuissa on usein paljon korjattavaa…