Pelle Pelottomat ja muut ideanikkarit ūüéÄ


Olen min√§ y√∂pynyt Pieness√§ punaisessa. V√§h√§n se on semmoista kippurank√§ppyr√§√§, kun penkkej√§ ei saa (ilman takaistuimen poistoa) aivan vaakatasoon. Mutta, h√§t√§tilassa sekin onnistuu. Sivuhuomautuksena totean y√∂pyneeni h√§t√§tilassa jopa Pieness√§ Pompannapissakin (Fiat 600)…
Mutta, netiss√§ t√∂rm√§√§ kaikenlaiseen ja sitten alkaa omat aivot viritell√§ vaikkas sen mit√§…
¬† Ensin t√∂rm√§sin Petteri Hautamaan juttuun ”tee se itse s√§nkyauto”, jossa auto muuten oli juuri sama kuin mulla tuo Pieni Punainen. No, tuo ei hirmusti houkutellut…
¬† Sitten t√∂rm√§sin YouTube-videoon: ”A Simple Way to Sleep in Any Car”. Helppo, n√§pp√§r√§ (?) ja ainakin halpa ratkaisu, joka onnistuu kenelt√§ vaan. No, ei sek√§√§n houkutellut…
¬† Kolmantena t√∂rm√§sin YouTube-videoon ”Car Camper Conversion DIY! EASY!”. Siin√§ sitten jo otettiin pois niin pelk√§√§j√§npenkki kuin takapenkin istuinosakin. Tilalle rakennettiin laudoista kehikko, ja sen p√§√§lle sitten vaan peti.¬† Takaistuimen paikalla vapaalle osalle rakennettiin kiinte√§ kaasuhellateline helloineen. No, juu… Oishan siin√§ ainaskin tarpeeksi pitk√§ peti, johon patjaratkaisu tuo mukavuuden. M√§ voisin k√§ytt√§√§ sen hellapaikan tavaroille, koska en tosiaankaan k√§yt√§ kaasuhellaa! Mutta, toi rakentelu ei oo mun juttu ūü§®

Sitten alkoi se aivojen virittely menn√§ yli muun ūü§Ē Miss√§ ois se Pelle Peloton tai muu keksij√§tyyppi, joka kehittelis pieneen henkil√∂autoon sopivan jatko-osan…¬† Juu,juu… Semmosen kaarimallisen, jonka sais vedetty√§ takaluukun kautta ulos. Ei mit√§√§n (teltta)kangasversiota, vaan muuta materiaalia. Siihen ulos tulevaan osaan kunnolliset jalat (=kest√§√§, eik√§ uppoo heti maahan), se kaariosa seinin√§ ja kattona ja sit taakse sais oven. Pohjalle vois levitt√§√§ patjan ja nukkua makeasti ja halvalla.¬† Siin√§ kaariosassa vois olla katossa (siin√§ osassa, joka j√§√§ auton takaluukun oven alle) √∂t√∂kk√§verholla varustettu pieni, avattava kattoluukku ihan vaan ilmanvaihtoa varten.¬† ikkunoihin pimennysverhot tarrakiinnityksell√§, jotta kes√§√∂in√§kin saa nukuttua, eik√§ sis√§lle tartte muiden kurkkia.
Noissa erilaisissa valmisversioissa (niit√§ on muuten netiss√§ sitten tuhansia!) on mit√§ erilaisempia keitti√∂versioita mukana. M√§ luulen, ett√§ t√§mm√∂nen esitt√§m√§ni versio ois ennenkaikkea nuorten ihmisten (osan vanhojenkin…) suosiossa ja t√§lle v√§elle kyll√§ usein riitt√§√§ trangia.

ūüďƬ† Niin jotta… miss√§s piileksii se Pelle Peloton, joka kehittelis moisen systeemin? Vois meinaan olla suosittu esim. festarikansan keskuudessa.

3 kommenttia artikkeliin ”Pelle Pelottomat ja muut ideanikkarit ūüéÄ

  1. Sinä sitten jatkat tätä utopististen juttujen linjaa. Et sinä montaa yötä jossain rötiskössä viitsisi koisia. Usko vaan. Hanki kunnon majapaikka tai miksi et osta samantien asuntoautoa? Ratkeasi ongelmasi kerralla.

  2. Joskus yli 30 vuotta sitten kierrettiin Hiacella pohjoisessa. Nukuttiin patjoilla takaosassa. Sitten meillä oli kankaasta ja kepeistä rakennettu tuulensuoja, jossa avattu takaluukku toimi kattona. Sehän oli jo suorastaan luksusta telttailuun verrattuna.

  3. Jossain vaiheessa m√§ harkitsin pakun ostoa (mulla on sellanen ollutkin). Se on ihan passeli v√§lill√§ y√∂pymiseen. Nykyversioihin taakse taitas mahtua retkis√§nkykin…
    Monenlaiseen oon valmis, mutta teltta-aika on ohi. Sitä tuli harrastettua n. 30vuoden ajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s