Pelle Pelottomat ja muut ideanikkarit


Olen minä yöpynyt Pienessä punaisessa. Vähän se on semmoista kippurankäppyrää, kun penkkejä ei saa (ilman takaistuimen poistoa) aivan vaakatasoon. Mutta, hätätilassa sekin onnistuu. Sivuhuomautuksena totean yöpyneeni hätätilassa jopa Pienessä Pompannapissakin (Fiat 600)…
Mutta, netissä törmää kaikenlaiseen ja sitten alkaa omat aivot viritellä vaikkas sen mitä…
  Ensin törmäsin Petteri Hautamaan juttuun ”tee se itse sänkyauto”, jossa auto muuten oli juuri sama kuin mulla tuo Pieni Punainen. No, tuo ei hirmusti houkutellut…
  Sitten törmäsin YouTube-videoon: ”A Simple Way to Sleep in Any Car”. Helppo, näppärä (?) ja ainakin halpa ratkaisu, joka onnistuu keneltä vaan. No, ei sekään houkutellut…
  Kolmantena törmäsin YouTube-videoon ”Car Camper Conversion DIY! EASY!”. Siinä sitten jo otettiin pois niin pelkääjänpenkki kuin takapenkin istuinosakin. Tilalle rakennettiin laudoista kehikko, ja sen päälle sitten vaan peti.  Takaistuimen paikalla vapaalle osalle rakennettiin kiinteä kaasuhellateline helloineen. No, juu… Oishan siinä ainaskin tarpeeksi pitkä peti, johon patjaratkaisu tuo mukavuuden. Mä voisin käyttää sen hellapaikan tavaroille, koska en tosiaankaan käytä kaasuhellaa! Mutta, toi rakentelu ei oo mun juttu 🤨

Sitten alkoi se aivojen virittely mennä yli muun 🤔 Missä ois se Pelle Peloton tai muu keksijätyyppi, joka kehittelis pieneen henkilöautoon sopivan jatko-osan…  Juu,juu… Semmosen kaarimallisen, jonka sais vedettyä takaluukun kautta ulos. Ei mitään (teltta)kangasversiota, vaan muuta materiaalia. Siihen ulos tulevaan osaan kunnolliset jalat (=kestää, eikä uppoo heti maahan), se kaariosa seininä ja kattona ja sit taakse sais oven. Pohjalle vois levittää patjan ja nukkua makeasti ja halvalla.  Siinä kaariosassa vois olla katossa (siinä osassa, joka jää auton takaluukun oven alle) ötökkäverholla varustettu pieni, avattava kattoluukku ihan vaan ilmanvaihtoa varten.  ikkunoihin pimennysverhot tarrakiinnityksellä, jotta kesäöinäkin saa nukuttua, eikä sisälle tartte muiden kurkkia.
Noissa erilaisissa valmisversioissa (niitä on muuten netissä sitten tuhansia!) on mitä erilaisempia keittiöversioita mukana. Mä luulen, että tämmönen esittämäni versio ois ennenkaikkea nuorten ihmisten (osan vanhojenkin…) suosiossa ja tälle väelle kyllä usein riittää trangia.

📌  Niin jotta… missäs piileksii se Pelle Peloton, joka kehittelis moisen systeemin? Vois meinaan olla suosittu esim. festarikansan keskuudessa.

3 kommenttia artikkeliin ”Pelle Pelottomat ja muut ideanikkarit

  1. Sinä sitten jatkat tätä utopististen juttujen linjaa. Et sinä montaa yötä jossain rötiskössä viitsisi koisia. Usko vaan. Hanki kunnon majapaikka tai miksi et osta samantien asuntoautoa? Ratkeasi ongelmasi kerralla.

  2. Joskus yli 30 vuotta sitten kierrettiin Hiacella pohjoisessa. Nukuttiin patjoilla takaosassa. Sitten meillä oli kankaasta ja kepeistä rakennettu tuulensuoja, jossa avattu takaluukku toimi kattona. Sehän oli jo suorastaan luksusta telttailuun verrattuna.

  3. Jossain vaiheessa mä harkitsin pakun ostoa (mulla on sellanen ollutkin). Se on ihan passeli välillä yöpymiseen. Nykyversioihin taakse taitas mahtua retkisänkykin…
    Monenlaiseen oon valmis, mutta teltta-aika on ohi. Sitä tuli harrastettua n. 30vuoden ajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s