Muovikassiton / muovipussiton päivä 🔥

  Tänään vietetään kansainvälistä muovikassitonta / muovipussitonta päivää.  Kun on seurannut uutisointia esim. merien saastumisesta, ei ole hetkenkään epäilystä siitä, että on korkea aika päästä eroon muovikasseista.  Muistammehan, että muovin maatuminen vie 100-500vuotta 😯 Sinä aikana muovi ehtii tehdä järkyttävän paljon tuhoa…

Jos ei sinulla jo ole, on korkea aika hankkia yksi tai useampia kauppakassiksi sopivia kasseja. Minä olen ratkaissut asian niin, että on yksi varsinainen kauppakassi ja sitten on kokoonmenevä kevytkassi varalla jos vaikka tulee enemmän ostettua.  Mikä on sinun ratkaisusi asiassa?
Kaupat voisivat enenevässä määrin siirtyä paperikasseihin ja monikäyttöisiin kangaspusseihin irtotavaran (esim. hedelmät) osalla. Nythän on joissain kaupoissa jo ostettavissa oma kangaspussi, jos ei sellaista ole jo itsellä. Ne ovat monikäyttöisiä, helposti pesastavissa ja keveitä kuljettaa siinä kauppakassissa.

2 kommenttia artikkeliin ”Muovikassiton / muovipussiton päivä 🔥

  1. Mulla on ollut ”aina” oma kauppakassi. Lähinnä se on kyllä kummunnut nuukuudesta, kun en oo malttanut ostaa joka kauppareissusta uutta muovipussia. Sitä paitsi muovikassilla on ikävä kuljettaa esim. 8 litraa maitoa. Tällä hetkellä käytössä on jo melkein puhkikulunut kestokassi, josta kyllä saattaa löytyä muovikassi tai pienempi kangaskassi siltä varalta, että ostettavaa tuleekin tavallista enemmän. Käsilaukusta löytyy kevyt kangaskassi hätävaraksi. Hedelmille en oo vielä ostanut kestokassia, vaikka niitä on lähimyymälässä jo jonkun aikaa ollut tarjolla.

    1. Näin yhä useampi toimii on se syy sitten nuukuus tai ajatus ilmastonmuutoksesta. Hyvä niin!
      Minulla on tuo hedelmien kestokassikin, mutta se unohtuu liian usein kotiin. Teemme kuitenkin parhaamme 👍

Kommentointi on suljettu.