Hätätie vai kulkuesto?


Kuva on otettu tänään. Kirppiksellä on hätätieksi merkityn oven edessä myytävää tavaraa eli iso hyllykkö, tarjoilupöytä, joku lauta ja kukkapylväs (osittain myös tuo Huyndain aparaattilaatikko). Korostetusti oven ikkunassa varoitus, että hätätien avaaminen aiheuttaa hälytyksen.
Tulipa tuolla vaan mieleeni, jotta muutenkaan esim. tulipalon sattuessa tuolta ei kaikki ehtisi ulos, mutta, jos vielä pitää ensin raivata tavarat hätätien edestä, yhä useampi on loukussa. Varsinkin, kun noille tavaroille ei olisi muuta paikkaa kuin sulkea jommasta kummasta suunnasta käytävä!

Käyvätkö pelastusviranomaiset tarkastamassa kirppiksiä ym. myymälöitä? Olisi aihetta.

 

2 kommenttia artikkeliin ”Hätätie vai kulkuesto?

  1. Eikö hätätie tule merkitä virallisella merkillä? Nuo liput ja laput ovat pelleilyä. Tee tuosta ilmoitus viranomaisille, sillä hätäuloskäynnin edessä ei saa pitää tavaraa.

  2. Luin netistä ohjeen: Poistumisopasteet on sijoitettava havaitsemisen kannalta tarkoituksenmukaisella tavalla ja niin, että ne selvästi osoittavat uloskäytävien sijainnin ja poistumiseen käytettävän kulkureitin. Poistumisopasteiden näkyvyys on varmistettava riittävällä valaistuksella. (Sisäasiainministeriön asetus rakennusten poistumisreittien merkitsemisestä ja valaisemisesta 6.10.2005/805).
    Onko tuolla putiikissa merkitty kulkureitit? Tuo epämääräinen paperi(vai pahvi?)lappu ei taida riittää asianmukaiseksi merkinnäksi. Nuo roinat ovat laittomasti hätätien edessä. Minusta usein juuri kirpputoreilla asia on huonosti hoidettu. Siellä kuitenkin on paljon palavaa tavaraa ja riski näin on suuri.

Kommentointi on suljettu.