Miten ois? ūüĆľ

  Se on viime vuosina monastikin j√§√§nyt juhannuskokko polttamatta mets√§palovaroituksen takia. No, turvallisuus tietenkin etusijalla. Tosin, pakko my√∂nt√§√§, ett√§ en ihan ymm√§rr√§, ettei veden p√§√§ll√§ riitt√§v√§n kaukana rannastakaan saa polttaa kokkoa mets√§palovaroituksen aikana. Niin se laki vaan nyt selke√§sti sanoo.

Suomessa, lähinnä ruotsinkielisissä kunnissa ja saaristossa pystytetään usein juhannussalko. Suomessa salkoon kootaan yleensä kukkia, mutta myös erilaisia koristeita, värillisiä nauhoja ja monessa paikassa pieniä purjevenekoristeita. Siellä, missä juhannussalko pystytetään, on yleensä omanlaisensa salko, joten eri mallisia ja hyvinkin erilaisin koristein olevia juhannussalkoja löytyy.
Saksassa juhannussalkoja pystytetään monissa paikoissa ja siellä koristeet ovat erilaisia pieniä veistoksia; ihmisiä, eläimiä, kukkakuvia jne.

Kun kokon polttaminen on monasti jäänyt Рja jäämässä Рkielletyksi asiaksi, voisiko tämän juhannussalon pystyttämisen ottaa uudeksi juhannustavaksi sielläkin, missä se ei vielä ole tapana? Ei sen toteutus ihan helppo juttu ole, mutta toisi kyllä alueelle yhteishenkeä, kun rakennetaan juuri sen alueen omanlainen juhannussalko. Mitäs tuumaat?

2 kommenttia artikkeliin ”Miten ois? ūüĆľ

  1. Kaikenmaailman hökötyksiä sinäkin ehdotat! Ei tuommoiset kuulu kuin ruotsinkielisten alueille. Kokko on suomalaisen juhannuksen perusasia, eikä sitä pidä mennä muuttelemaan. Ei metsäpalovaroitusta niin usein ole ollut, että sen takia pitäisi mennä muuttamaan tapoja.

    1. √Ąl√§s nyt hermostu! Kokko saa mun puolesta olla sillon, kun se on s√§√§n puolesta turvallista. T√§n√§ vuonna se oli Etel√§ss√§ kielletty√§. Kielletty√§ ja kieltoa uhmattiin erityisesti H√§meess√§. Joku julkkiskin oli vaan todennut, ett√§ h√§nen maillaan on kokkoa poltettu 40vuoden ajan. Eli, se kokemusko antaa erivapauden lakia vastaan toimimiseen? Hohhoijaa!

Kommentointi on suljettu.