Kyykkyyn đź‘Ť

   Olen seurannut aikuisten ja lasten välisiä keskusteluhetkiä vähän siellä ja täällä. Minua ilahduttaa kovasti tilanne, jossa aikuinen malttaa pysähtyä ja laskeutua sinne lapsen tasolle ihan fyysisesti. Kun aikuinen on kyykistynyt, hän on lapsen kanssa samalla katsetasolla ja se vahvistaa lapsen luottamusta aikuiseen. Tästä ovat monet alan ammattilaisetkin puhuneet monastikin.
Mistä asia nyt tuli mieleen? Jossain netin uutisissa mainittiin Britannian prinssi Williamin ja hänen puolisonsa tavasta kyykistyä puhuessaan lapsilleen. Jotkut Britanniassa pitävät asiaa uutisen mukaan jopa vahingollisena arvovallan vähentämisenä (hohhoijaa!), mutta siitä huolimatta he toimivat päättämällään tavalla.
Jokainen asia, joka lisää luottamusta ja kasvattaa lapsen itsetuntoa, on tarpeellinen aikana, jolloin niin usein törmää tilanteisiin, missä aikuinen menee oma napa edellä.

2 kommenttia artikkeliin ”Kyykkyyn đź‘Ť

  1. Nii sammaa mieltä siu kans, alas pittää laskeutuu, ku lapsille jopa lemmikeille haasteloo. Muute aikuine näyttää isolle, jopa pelottavalle. Kui myös jos haastaa pyörätuolis istuvalle, voip vähä kumartuu alemmaks. Petipotilaa vieree o hyvä istahtaa, nii o helpomp haastella.

  2. Kaunis ajatus myös tämä pyörätuolissa olevat 💚. Mikähän siinä on, että se kyykistyminen on monelle niin vaikeaa? Enkä puhu nyt niistä, joille se on fyysisistä syistä vaikeaa, vaan ihan terveistä ihmisistä.

Kommentointi on suljettu.