Kyykkyyn 👍

   Olen seurannut aikuisten ja lasten vĂ€lisiĂ€ keskusteluhetkiĂ€ vĂ€hĂ€n siellĂ€ ja tÀÀllĂ€. Minua ilahduttaa kovasti tilanne, jossa aikuinen malttaa pysĂ€htyĂ€ ja laskeutua sinne lapsen tasolle ihan fyysisesti. Kun aikuinen on kyykistynyt, hĂ€n on lapsen kanssa samalla katsetasolla ja se vahvistaa lapsen luottamusta aikuiseen. TĂ€stĂ€ ovat monet alan ammattilaisetkin puhuneet monastikin.
MistÀ asia nyt tuli mieleen? Jossain netin uutisissa mainittiin Britannian prinssi Williamin ja hÀnen puolisonsa tavasta kyykistyÀ puhuessaan lapsilleen. Jotkut Britanniassa pitÀvÀt asiaa uutisen mukaan jopa vahingollisena arvovallan vÀhentÀmisenÀ (hohhoijaa!), mutta siitÀ huolimatta he toimivat pÀÀttÀmÀllÀÀn tavalla.
Jokainen asia, joka lisÀÀ luottamusta ja kasvattaa lapsen itsetuntoa, on tarpeellinen aikana, jolloin niin usein törmÀÀ tilanteisiin, missÀ aikuinen menee oma napa edellÀ.

2 kommenttia artikkeliin ”Kyykkyyn 👍

  1. Nii sammaa mieltÀ siu kans, alas pittÀÀ laskeutuu, ku lapsille jopa lemmikeille haasteloo. Muute aikuine nÀyttÀÀ isolle, jopa pelottavalle. Kui myös jos haastaa pyörÀtuolis istuvalle, voip vÀhÀ kumartuu alemmaks. Petipotilaa vieree o hyvÀ istahtaa, nii o helpomp haastella.

  2. Kaunis ajatus myös tĂ€mĂ€ pyörĂ€tuolissa olevat 💚. MikĂ€hĂ€n siinĂ€ on, ettĂ€ se kyykistyminen on monelle niin vaikeaa? EnkĂ€ puhu nyt niistĂ€, joille se on fyysisistĂ€ syistĂ€ vaikeaa, vaan ihan terveistĂ€ ihmisistĂ€.

Kommentointi on suljettu.