Kyykkyyn ūüĎć

   Olen seurannut aikuisten ja lasten v√§lisi√§ keskusteluhetki√§ v√§h√§n siell√§ ja t√§√§ll√§. Minua ilahduttaa kovasti tilanne, jossa aikuinen malttaa pys√§hty√§ ja laskeutua sinne lapsen tasolle ihan fyysisesti. Kun aikuinen on kyykistynyt, h√§n on lapsen kanssa samalla katsetasolla ja se vahvistaa lapsen luottamusta aikuiseen. T√§st√§ ovat monet alan ammattilaisetkin puhuneet monastikin.
Mistä asia nyt tuli mieleen? Jossain netin uutisissa mainittiin Britannian prinssi Williamin ja hänen puolisonsa tavasta kyykistyä puhuessaan lapsilleen. Jotkut Britanniassa pitävät asiaa uutisen mukaan jopa vahingollisena arvovallan vähentämisenä (hohhoijaa!), mutta siitä huolimatta he toimivat päättämällään tavalla.
Jokainen asia, joka lisää luottamusta ja kasvattaa lapsen itsetuntoa, on tarpeellinen aikana, jolloin niin usein törmää tilanteisiin, missä aikuinen menee oma napa edellä.

2 kommenttia artikkeliin ”Kyykkyyn ūüĎć

  1. Nii sammaa mieltä siu kans, alas pittää laskeutuu, ku lapsille jopa lemmikeille haasteloo. Muute aikuine näyttää isolle, jopa pelottavalle. Kui myös jos haastaa pyörätuolis istuvalle, voip vähä kumartuu alemmaks. Petipotilaa vieree o hyvä istahtaa, nii o helpomp haastella.

  2. Kaunis ajatus my√∂s t√§m√§ py√∂r√§tuolissa olevat ūüíö. Mik√§h√§n siin√§ on, ett√§ se kyykistyminen on monelle niin vaikeaa? Enk√§ puhu nyt niist√§, joille se on fyysisist√§ syist√§ vaikeaa, vaan ihan terveist√§ ihmisist√§.

Kommentointi on suljettu.