Mainoksia, mainoksia ūüďĘ


Ei t√§m√§ mik√§√§n yll√§tys ole, vaikka onkin aiemman lupauksen pett√§mist√§: WhatsApp saa mainokset. Ensi vuonna WhatsApp tarjoilee keskustelujen v√§liss√§ mainoksia. Siit√§ on syntynyt aikamoinen kohu, sill√§ WA:n perustajat ovat aikanaan ilmoittaneet, ett√§ mainoksia ei siihen tule koskaan. Aika lyhyeksi se ”ei koskaan” sitten lopulta j√§√§.
Hankalaksi asian tekee se, että suuri osa käyttäjistä suhtautuu mainoksien tuloon varsin kielteisesti, mutta ei osaa / halua / uskalla / viitsi ajatella sovelluksen vaihtamistakaan. Ei, koska kaverit ovat WA:ssa. Pitäisi koko porukan vaihtaa ja sen päätöksen saaminen ei ole ihan helposti toteutettava asia.
Uutisissa kerrotaan monen miettivän nyt vaihtoa Telegramiin, joka on periaatteessa samanlainen kuin WA, mutta mainokseton. Ja ei ole suomenkielistä versiota  Рvielä. Minulla on ollut Telegram ja olin siihen tyytyväinen. Ainoat ongelmat ovat, että Telegram ei toistaiseksi toimi videopuheluissa (äänipuheluissa kyllä) ja että harvalla suomalaisella se on käytössä.
Mielestäni toinen hyvä vaihtoehto on Signal. Se on minulla edelleen käytössä. Salattu yhteys kaiken aikaa, samat ominaisuudet kuin WA:ssa, mutta ilman mainoksia. Signal taitaa olla suomalaisten keskuudessa tunnetumpi kuin Telegram. Niin, Signal on myös suomenkielisenä.

Kuka mitäkin käyttää, se on oma asia, mutta, jos käyttää mainoksellista palvelua, on vaan kestettävä ne mainokset. Tai vaihdettava palvelua. Porukkapäätöksellä vaihto on helppo tehdä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Mainoksia, mainoksia ūüďĘ

  1. Niin se on, että bisnes vaatii maksajansa. Kun sakki haluaa WhatsAppin maksutta, se pitää jonkun maksaa. Niinpä sinä katsot kiltisti mainoksia, että sinun ei itse tarvitse maksaa. Turha sitä on valittaa.

Kommentointi on suljettu.