Tiesitkö näitä EU:sta? 📣

Se on EU-vaalien aika. Moni miettii, miten se EU vaikuttaa tavallisen ihmisen arkeen. Monella tavalla vaikuttaa – hyvässä ja pahassakin.
Otanpa muutaman esimerkin arjesta:

  • Matkustamisessahan EU helpottaa elämää: ei -ainakaan toistaiseksi- ole rajatarkastuksia EU:n rajojen sisäpuolella. Toisaalta myös yhteinen valuutta helpottaa niin ostoskäyttäytymistä kuin hintavertailuakin. Lisäksi EU-maissa (ja Pohjoismaissa) riittää virallinen henkilökortti passin asemasta. Muistetaan kuitenkin, ettei ajokorttia lasketa viralliseksi henkilökortiksi!
  • Kotona yksi hyvä asia, jonka EU on vaatinut: kahvinkeittimissä ja muissa laitteissa, joissa on lämmitettävä levy, tulee olla automaattinen virrankatkaisu, jos niitä ei käytetä 40minuuttiin. Tämä on hyvä turvallisuustekijä.
  • Suomalainen voi asua, elää ja oleskella vapaasti missä EU-maassa tahansa.
  • Eurooppalainen sairaanhoitokortti (onhan sinulla?  kts. https://www.kela.fi/eurooppalainen-sairaanhoitokortti ) antaa mahdollisuuden saada välttämätöntä lääketieteellistä sairaanhoitoapua EU- tai Eta-maassa ja Sveitsissä.
  • Puhelujen, tekstiviestien ja datasiirron ns. roaming-maksut ovat kiellettyjä EU-maissa.  Roaming= verkkovierailu.

Tässä vain muutama EU:n määrittämä asia, jotka koskettavat meitä taviksia. Pahan puolen esimerkkejä en ala kaivaa, koska siitä pitää huolen tehokkaasti aivan muut tahot.

Yksi kommentti artikkeliin ”Tiesitkö näitä EU:sta? 📣

  1. Olen hiljalleen taipunut sille, että EU:sta on meille enemmän hyötyä kuin haittaa. Mutta, ne ulkorajat on saatavat tiiviiksi. Myös Suomen. Kansojen vyöry Eurooppaan tulee, jos ilmasto muuttuu ja suuri osa Afrikasta muuttuu elinkelvottomaksi.

Kommentointi on suljettu.