Kielto sekottaa niin paljon ūüĎć

Aina ei tällanen tavallinen tapaus käsitä, mikä kaikki kauppasodan takana onkaan. Trump julisti kiellon Huawein käytölle ja sittemmin Googlelle kiellon sen osien / ohjelmien käytöstä Huawein laitteissa. Perusteluna se, että Huawei on vaarallinen. Tuota vaaraa (vakoilua yms.) ei vaan kukaan ole kyennyt todistamaan.  En ota kantaa, onko jotain tai ei, sillä en ole asiantuntija.
Tuli vaan mieleen, että olikohan tuo kielto loppuunasti ajateltu. Google on valtava työllistäjä ja sen alihankkijoillekin tilanne on nyt katastrofaalinen. Huawei on kuitenkin maailmalla yksi suosituimmista kännykkämerkeistä (ja tabletti).

Wall Streetillä näkyy siruvalmistajien ahdistus, kun kauppa on hiljennyt.  Nyt sitten Trump on alkanut viestiä, että sopu kauppasodassa on lähellä ja siihen on tarkoitus tulla ainakin osittain myös Huawei-kiista. Jos kauppasota jatkuu ja kiihtyy, on jo kuulunut vastatoimiaatoksia eli Kiina voisi kieltää Applen laitteet. Se olisi vuorostaan Applelle katastrofin paikka. Aika näyttää, mitä tulee ja milloin.

Mitä asia sitten tavikselle merkitsee? Varsin monella suomalaisellakin on Huawein laitteita. Nyt ei ole varmuutta, jatkuuko niissä Googlen sovellukset ja sovelluskauppa annetun 3kk:n lisäajan jälkeen. Ja uutta Huawein laitetta ei ainakaan nyt uskalla ostaa. Niin merkittävässä asemassa kuitenkin Adroidissa mukana oleva GooglePlay-kauppa sovelluksineen on käyttäjilleen.

Kyll√§ t√§st√§ kokonaisuudesta minulle ainakin tuli olo, ett√§ pikkupojat leikkiv√§t hiekkalaatikolla kielt√§en vuorotellen toisen tavaroiden k√§yt√∂n ūü§©. Valitettavasti t√§m√§ vaan ei ole leikki√§.