Hyvän elämän avaimia 🔥

Lukaisin taas kerran vuosikymmeniä sitten Norjasta hankkimani pienen kirjasen *Du blir vad du tänker* (Tulet siksi, mitä ajattelet).
Hyvän elämänn saavuttamiseen tarvitaan hyviä aatoksia:


Kun lisäämme ajatuksiimme hyviä asioita, hyvät asiat valtaavat myös elämäämme. Päinvastaisessa tapauksessa jäämme herkästi negatiivisuuden kehään.
Mikä on sinun kokemuksesi / näkemyksesi asiassa?

5 kommenttia artikkeliin ”Hyvän elämän avaimia 🔥

 1. Viisasta laittaa suomennokset. Ei ole englanti halussa kaikilla.
  En ole varma noista kaikista kohdista. Usko voi olla hyvä asia ja se voi olla huono asia. Monella se vie maailman liian pieneksi. Toinen epäröintiä aiheuttava on nöyryys. Moni suomalainen on liian nöyrä ja se menee jo nöyristelyksi. Muut allekirjoitan.

 2. Mulla tahtoo olla enimmäkseen miinusmerkkinen kiitorata korvien välissä. Niin paljon p**kaa on satanut vuosien mittaan niskaan, ettei oikein kyennyt siinä kohtaa nähdä missään mitään hyvää. Ja kun vihdoinkin jokin asia tuntuu olevan kohdallaan, niin kauhun tasapaino säilyy, kun jokin toinen vastaavasti tuottaa murhetta. Niistä hyvistäkään asioista ei uskalla iloita siitä, kun ”kumminkin kohta taas sattuu jotain ikävää”.

  Positiivinen ajattelu on taitolaji, olen kyllä sitäkin yrittänyt opetella ja lisätä, vaikka en usko sen ”voimaan”. On kuitenkin itselle – ja varsinkin kanssaeläjille – miellyttävämpää, jos ei aina ja alituisesti ole se ruttuturpa hapannaama, joka on ensimmäisenä maalailemassa piruja seinille.

  Jos ei muuten onnistu, niin mustan huumorin ja itseironian kautta.

 3. Näinhän se on, jotta niitä vastoinkäymisiä tulee, mutta on sitä hyvääksin paljon tarjolla. Ollaanko me vaan niin niiden hankaluuksien valtaamia, että ei huomata pienempiä hyviä asioita? Sekin on hyvä, että saadaan asua talossa, saadaan tarvittava ravinto, terveys on ees kohtalainen, voimme liikkua vapaasti (siis ilman muiden antamia rajoitteita), voimme iloita ystävistä jne.
  Jossain luki tänään: ”Hymyillen on hauskempaa!”. Minusta se tuntui mukavalta ☺

  Askolle: Kieliasia on niin tuttu monesta paikasta, kun moni olettaa englannin taipuvan vähän kaikille. Ja se nöyryys… oon niin samaa mieltä. Ei pidä olla ylpeä, mutta nöyristely on ihan yhtä kamalaa.

 4. Minnuu o moitittu siit et oon positiivine ihmine, et miul o ain kaik hyvi, no eihä se pijä paikaasa. Oon tyytyväine ommaa elämää, toiste elämäähä en voi ees ellää, jos tulo vastoikäymisii, nii kyl niist selviää. Negatiivine asioitte vatkaamine tekköö vaa hallaa.

 5. ”Negatiivine asioitte vatkaamine tekköö vaa hallaa.” Todellinen viisaus tuossa! Hankalat asiat toki selvitetään mahdollisuuksien mukaan, mutta niihin ei saa jäädä koukkuun.

  Hymy tarttuu ☺

Kommentointi on suljettu.