Seksijuttua ūüĒ•ūüėć


Tänään olen uutisissa monessakin paikassa törmännyt uutiseen, jossa puhutaan seksistä. Ei, ei mitään pornojuttua, vaan seksitarpeiden erilaisuudesta ja siihen liittyvistä ongelmista.
Eri paikoissa uutisointi vaan on erilaista… Toisessa kerrotaan, ett√§ naiset haluaisivat enemm√§n seksi√§, mies ei. Joidenkin kyselyjen mukaan nimenomaan nuoremmat miehet eiv√§t yll√§tt√§en (?) haluakaan niin paljon seksi√§, kuin naiset toivoisivat. Toisessa uutisessa taas kerrotaan, ett√§ nainen ei halua kuin harvoin. Sitten kerrotaan, ett√§ on ihmisi√§ – sek√§ miehi√§ ett√§ naisia -, jotka haluavat kyll√§ parisuhteen ja hellyydenosoituksia, mutta eiv√§t seksi√§. Viimemainittujen vaan on juttujen mukaan vaikea l√∂yt√§√§ toisensa, kun parisuhteen yleisesti oletetaan sis√§lt√§v√§n my√∂s seksipuolen.
T√§ss√§ on monenlaisia n√§k√∂kulmia asiaan, enk√§ aijo sen enempi√§ selitell√§ niit√§. En edes kirjoittaa uutisjuttujen mit√§ erilaisempia selityksi√§ halujen m√§√§r√§lle ja yhteensovittamisenvaikeudelle. Enemm√§nkin minua kiinnostaa tuo kolmas joukko; parisuhde ja hellyydenosoituksia kyll√§, mutta ilman seksi√§. ūü§ó Mik√§ on todellisuudessa t√§llaisten m√§√§r√§ ja mik√§ voisi olla heille apu l√∂yt√§√§ toisensa? Hormoonit kun hyrr√§√§ my√∂s seksi√§ v√§ltt√§vien kohdalla – erityisesti n√§in loppukev√§√§n-alkukes√§n aikaan ūüėć

4 kommenttia artikkeliin ”Seksijuttua ūüĒ•ūüėć

  1. Sehän on ystävyyttä, jos ei seksiä ole. En kyllä ymmärrä, mikä idea tuossa on. Hellyyskin kuuluu parisuhteeseen ja nimenomaan avioliittoon.

  2. Kuuleha, Airi, Suomessa on monia avioparejakin, joilla ei ole ollut seksiä vuosiin. Ei se seksi kaikille ole niin kummallinen juttu. Kumppanuus voi olla hyvä pohja yhteiselämälle. Joskus paljon parempi kuin seksipitoinen parisuhde.

  3. Taitavat olla aikalailla makuasioita nämäkin. Airi, miten hellyys voi kuulua vain avioliittoon? Anteeksi, mutta sitä minä en ymmärrä. Hellyyttä on monenlaista. Eivät kaikki hellyydenosoitukset tähtää seksiin.

    Asko, min√§ my√∂s uskon, ett√§ kumppanuus voi olla hyv√§ vaihtoehto monelle. Ja se voi olla eri sukupuolen tai saman sukupuolen v√§list√§ kumppanuutta. Yhdess√§ moni asia tuntuu paremmalta…
    Sitäpaitsi, juuri äsken toisaalla netissä oli puhe siitä, miten suuri osa suomalaisista potee kroonista halipulaa. Oikeanlainen kumppanuus voisi tässäkin tuoda helpotusta.

  4. Moni papparainen ilahtuisi kumppanista, jonka kanssa voisi yhdessä talloa elämänpolkua Рvaikka sen seksin asemasta olisi halauksia, suukkoja ja köllöttelyä yhdessä. Tunnen muutaman mummonkin, jotka elelevät yhdessä (toiset saman katon alla, toiset suuren osan ajasta, mutta oman asunnon pitäen) eikä kyse ole lesbonaisista. Ihminen on kosketusta kaipaava ja mikä estää sitä saamasta toiselta on sillä jalkovälissä mitä tahansa. Ihminen on välillä vaikeasti ymmärrettävä kokonaisuus.

Kommentointi on suljettu.