Minikirjastojen aika? đŸ”„

Uutisissa kerrotaan useammastakin henkilöstĂ€, jotka ovat perustaneet omalle asuinalueelleen ’minikirjaston’. Sinne voivat halukkaat viedĂ€ kirjojaan vapaasti lainattavaksi tai mukaan otettavaksi. Vastaavia hyllyjĂ€ on ollut (ja on?) monissa taloyhtiöissĂ€kin.  Asiaan ovat kuitenkin puuttuneet paloviranomaiset, joiden mukaan tĂ€mĂ€ on turvallisuusriski. Saattaa hyvinkin olla mahdollisen tulipalon aikana.
Auttaisiko asiaa, jos kirjat sÀilytettÀisiin metallisessa kaapissa, jossa on hyllyt kirjoille? Olisiko se riittÀvÀn turvallinen paloviranomaisten nÀkökulmasta?
Minusta tĂ€mĂ€ ajatus on kuitenkin hyvĂ€! Monella on kaapeissaan ja ties missĂ€ kirjoja, jotka on aikanaan luettu, mutta joihin ei ole vuosiin koskettukaan – eikĂ€ aijota koskeakaan. Ne voisivat olla jollekin muulle aarteita, joihin tarttuisi heti. Ihan omasta kokemuksestakin tuosta puhun kummaltakin kannalta; on lahjoitettavia kirjoja ja mielellĂ€ni ottaisin luettavaksi muita. En kuitenkaan halua ostella kirjoja, jotka ovat ’kertakĂ€yttöisiĂ€’. TĂ€rkeĂ€t kirjat hankin, vaikka ne vĂ€lillĂ€ ovat budjetilleni kalliitakin. SisĂ€ltö ratkaisee.

MitÀ tuumaat; ovatko kirjat kiertotavaraa vai hyllyssÀ loppuun asti olevia teoksia?

2 kommenttia artikkeliin ”Minikirjastojen aika? đŸ”„

  1. Mulla tahtoo olla luopumisen vaikeutta. Tosin nyt oon laittanut fb:n roskalavalle (annetaan ilmaiseksi), mutta toistaiseksi on ollut vain yksi alustava varaus, josta ei sen jÀlkeen oo kuulunut mitÀÀn.

  2. VÀhÀn on sama ongelma tÀÀllÀkin. Tosin, nyt laitoin pari kerran lukemaani kirjaa Toriin myyntiin ja kummalekin on ostaja. ongelma vain, ettÀ postimaksut ovat ÀlyttömÀt! Toisen kÀyn viemÀssÀ HÀmeenlinnaan ja toinen lÀhtee matkaan Matkahuollon kautta.

Vastaa

TÀytÀ tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisÀÀn:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttÀ palveluun %s