Minikirjastojen aika? ūüĒ•

Uutisissa kerrotaan useammastakin henkil√∂st√§, jotka ovat perustaneet omalle asuinalueelleen ’minikirjaston’. Sinne voivat halukkaat vied√§ kirjojaan vapaasti lainattavaksi tai mukaan otettavaksi. Vastaavia hyllyj√§ on ollut (ja on?) monissa taloyhti√∂iss√§kin.  Asiaan ovat kuitenkin puuttuneet paloviranomaiset, joiden mukaan t√§m√§ on turvallisuusriski. Saattaa hyvinkin olla mahdollisen tulipalon aikana.
Auttaisiko asiaa, jos kirjat säilytettäisiin metallisessa kaapissa, jossa on hyllyt kirjoille? Olisiko se riittävän turvallinen paloviranomaisten näkökulmasta?
Minusta t√§m√§ ajatus on kuitenkin hyv√§! Monella on kaapeissaan ja ties miss√§ kirjoja, jotka on aikanaan luettu, mutta joihin ei ole vuosiin koskettukaan – eik√§ aijota koskeakaan. Ne voisivat olla jollekin muulle aarteita, joihin tarttuisi heti. Ihan omasta kokemuksestakin tuosta puhun kummaltakin kannalta; on lahjoitettavia kirjoja ja mielell√§ni ottaisin luettavaksi muita. En kuitenkaan halua ostella kirjoja, jotka ovat ’kertak√§ytt√∂isi√§’. T√§rke√§t kirjat hankin, vaikka ne v√§lill√§ ovat budjetilleni kalliitakin. Sis√§lt√∂ ratkaisee.

Mitä tuumaat; ovatko kirjat kiertotavaraa vai hyllyssä loppuun asti olevia teoksia?

2 kommenttia artikkeliin ”Minikirjastojen aika? ūüĒ•

  1. Mulla tahtoo olla luopumisen vaikeutta. Tosin nyt oon laittanut fb:n roskalavalle (annetaan ilmaiseksi), mutta toistaiseksi on ollut vain yksi alustava varaus, josta ei sen jälkeen oo kuulunut mitään.

  2. Vähän on sama ongelma täälläkin. Tosin, nyt laitoin pari kerran lukemaani kirjaa Toriin myyntiin ja kummalekin on ostaja. ongelma vain, että postimaksut ovat älyttömät! Toisen käyn viemässä Hämeenlinnaan ja toinen lähtee matkaan Matkahuollon kautta.

Kommentointi on suljettu.