#Tuumailuja tulilla 5. Minikirjastojen aika? đŸ”„

Uutisissa kerrotaan useammastakin henkilöstĂ€, jotka ovat perustaneet omalle asuinalueelleen ’minikirjaston’. Sinne voivat halukkaat viedĂ€ kirjojaan vapaasti lainattavaksi tai mukaan otettavaksi. Vastaavia hyllyjĂ€ on ollut (ja on?) monissa taloyhtiöissĂ€kin.  Asiaan ovat kuitenkin puuttuneet paloviranomaiset, joiden mukaan tĂ€mĂ€ on turvallisuusriski. Saattaa hyvinkin olla mahdollisen tulipalon aikana.
Auttaisiko asiaa, jos kirjat sÀilytettÀisiin metallisessa kaapissa, jossa on hyllyt kirjoille? Olisiko se riittÀvÀn turvallinen paloviranomaisten nÀkökulmasta?
Minusta tĂ€mĂ€ ajatus on kuitenkin hyvĂ€! Monella on kaapeissaan ja ties missĂ€ kirjoja, jotka on aikanaan luettu, mutta joihin ei ole vuosiin koskettukaan – eikĂ€ aijota koskeakaan. Ne voisivat olla jollekin muulle aarteita, joihin tarttuisi heti. Ihan omasta kokemuksestakin tuosta puhun kummaltakin kannalta; on lahjoitettavia kirjoja ja mielellĂ€ni ottaisin luettavaksi muita. En kuitenkaan halua ostella kirjoja, jotka ovat ’kertakĂ€yttöisiĂ€’. TĂ€rkeĂ€t kirjat hankin, vaikka ne vĂ€lillĂ€ ovat budjetilleni kalliitakin. SisĂ€ltö ratkaisee.

MitÀ tuumaat; ovatko kirjat kiertotavaraa vai hyllyssÀ loppuun asti olevia teoksia?

Vastaa

TÀytÀ tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisÀÀn:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttÀ palveluun %s