Tule juttelemaan ūüĒ•

Kuvitellaanpa, ett√§ olet tullut kahvilaan ja ostanut haluamasi tuotteet. Etsit katseellasi vapaata paikkaa, kun huomaat er√§√§ss√§ p√∂yd√§ss√§ yksin istuvan henkil√∂n, mutta h√§nen p√∂yd√§ll√§√§n on lappu: ”Tule juttelemaan”. Mit√§ tuumaat? Miten toimit? Mit√§ mieless√§si liikkuu? Onko ensimm√§inen ajatus: ”Mist√§ mun pit√§isi jutella?”  vai sittenkin: ”Haluan olla yksin”? Vai arvioitko istujaa mieless√§si miettien, miksi tuo haluaa juttuseuraa? Vai oletko sin√§ se rohkea (?), joka menee suoraan h√§nen luokseen ja kertoo tulevansa mielell√§√§n juttelemaan?

Leikittelin mielessäni tällä ajatuksella, kun eilen luin useammastakin paikasta ihmisten yksinäisyydestä. Siitä, miten suomalainen istuu kahvilassa yksin omassa pöydässään. Siitä, miten suomalainen laittaa bussissa viereiselle penkille laukkunsa, ettei vaan kukaan istu siihen ja yritä jutella. Ja niin monesta muusta tavasta, jossa suomalainen pitää tiukasti oman reviirinsä ja samaan aikaan niin moni näin toimivista tuntee yksinäisyyttä. Yksinäisyyttä torjumalla voimme torjua monia muitakin ongelmia, sillä yksinäisyys on asiantuntijoiden mielestä yksi suomalaisten kansallissairauksista.
Niin, mit√§ sin√§ tekisit n√§hdess√§si kyltin: ’Tulejuttelemaan’?

6 kommenttia artikkeliin ”Tule juttelemaan ūüĒ•

  1. Vähän katsoisin, minkälainen ihminen siinä juttuseuraa hakee. Voisin mennäkin, jos tuntisin, että sen kanssa voisi jostain puhuakin. Mistä sitä sitten osaisi aloittaa puhumisen?

    1. Luulen meneväni juttelemaan jos olen yksin liikenteessä. Jutella voi ihan mistä vaan aiheesta. No toki jättäsin uskonnon ja politiikan väliin. Yksinäisiä ihmisiä on aika paljon. Naauriki käy täällä työttömien kahvilassa rupattelemassa ihmisten kanssa ja tykkää siitä.

  2. Mä ettisin tyhjän pöydän mahdollisimman kaukaa ja vähän sivusilmällä voisin seurailla, että onkohan tämä piilokamera vai mikä.

  3. Varmaa ens kattosi, minkä olone ihmine siel istuu ja mänisi rupattelemaa. Ens tervehtisi, nii eiköhä sit alkas juttu sujumaa.

  4. Jos on mukavannäköinen kutsuja, mikä ettei. Onhan lappu ainakin lupa lähestyä.

  5. Harkitsen oikeasti t√§m√§n kokeilua! Suomessa puhutaan, ett√§ yksin√§isyys on jo suurempi terveysongelma kuin syd√§nsairaudet! T√§ss√§ voisi olla yksi pieni keino asian auttamiseksi. Kahviloissa on paljon ihmisi√§ kukin yksin omassa p√∂yd√§ss√§√§n. Ent√§, jos he kohtaisivat samassa p√∂yd√§ss√§? Edes jotkut…

Kommentointi on suljettu.