Kaiken ikää 🔥

ikää On toki tärkeää, että olemme aktiivisia kaiken ikää, mutta jotenkin koen, että jotain rajaa.  Ottamatta kantaa sen kummemmin itse henkilöön ja hänen toimiinsa, minusta oli lähinnä kauhistuttavaa ajatus, että nyt 71-vuotias mies ilmoittaa olevansa ehdolla vuoden 2024 presidentinvaaleissa.  Hän on vaalivuonna 76-vuotias ja kun presidentin toimikausi on kuusi (6) vuotta, hän olisi toimikauden aikana jo yli 80-vuotias!
On hyvä uskoa itseensä ja tekemisiinsä, mutta olen usein ihmetellyt, miten niin monessa maassa päämies /-nainen on todella vanha. Vauhdilla muuttuvassa maailmassa ei menneistä kokemuksista ole paljoakaan hyötyä. Valitettavasti.
Mielestäni päämiehen / -naisen tulee olla vahvasti vireässä työiässä oleva henkilö, jolla on näkemystä myös eteenpäin. Tarvittaessa myös kykyä uusiutua ja nähdä asioiden taustoihin.  Kun tämä ikä (en sano mitään vuosien määrää, mutta kyllä joku raja on hyvä pitää) on ohi, on aika keskittyä muihin asioihin. Taustallakin voi halutessaan vaikuttaa – usein jopa merkittävästi. Ollaan aktiivisia kukin tavallamme, mutta ei yritetä tunkea joka paikkaan enää silloin, kun maailmankuva ei niin suuresti uusiudu.  Ikä tuo rajoitteita ja se on uskallettava tunnustaa – vaikka eläisikin täysipainoista elämää. Ja toivottavasti myös elää…

3 kommenttia artikkeliin ”Kaiken ikää 🔥

  1. P.V. uskoo mahdottomiin kun on itsestään kysymys. Näitä vanhoja ukkoja on jo pilvin pimein mahtiasemassa. Ilmankos ei mikään uudistu! Vanhuksen ei tarvitse vaieta, mutta ei myöskään tunkea sinne, missä ajassa ja jopa osittain tulevaisuudessa eläminen on kaikkien onnistumisen ehto.

  2. Eikös Yhdysvalloissa oo vielä iäkkäämpi ehdokas ensi vuoden presidentinvaaleissa?

  3. Nämä ikäasiat ovat omituisia; joku on liian vanha ja joku on liian nuori. Kuitenkin minusta olennaista on, että valtion päämiehen tulee olla tulevaisuuteen suuntaava, jotta kehitys ei pysähdy,
    Ja Yhdysvallat on oma lukunsa. Siellähän ei vielä ole varmuutta, ketkä ovat ehdolla, mutta siellä on aina myös ollut näitä todella iäkkäitä. No, kukin tavallaan.

Kommentointi on suljettu.