muutos

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kertoo ajatuksestaan Facebookin tulevaisuudelle:  nykyinen Facebook on avoin toriaukio, mutta tulevaisuudessa ihmiset haluavat mieluummin olla olohuoneessa muutaman tuttunsa seurassa.
Mielestäni kuvaus on osuva 💡.  Nykyinen Facebook on tosiaan tori, jossa huudellaan mitä sattuu kelle sattuu ja välillä tosiaan sattuu. Torilla on myös pöytiä ja penkkejä, joiden äärellä pienet porukat kokoontuvat, mutta usein siellä on myös erilaisia häiriötekijöitä. Toisaalta torilla tavataan tuttuja sattumalta.
Nykyisin ihmiset tuntuvat kuitenkin arvostavan yksityisyyttään. Olohuoneeseen ei enää päästetäkään ketä vaan ja siellä voidaan keskustella paremmin erilaisista henkilökohtaisistakin aiheista. Olohuoneessa vietetään aikaa yleensä tuttujen kanssa ja vapaamuotoisesti ilman rajoituksia.

Ajatuksena asia on kaunis, jopa houkutteleva. Mutta, siinä on se mutta olemassa… Facebook on rypenyt viime aikoina erilaisissa skandaaleissa liittyen tietoturvaan. Ovatko ihmiset jatkossa valmiita luottamaan parempaan tietoturvaan Facebookissa? Vai onko niin, että sitä olohuonetta haetaan pian ihan muualta?

Minusta koko ajatus olohuoneesta on mukava, mutta sen toteuttajasta kyllä herää monta kysymystä. Periaatteessa reaaliaikainen olohuone voi olla vaikkapa Appear, joka tarjoaa enintään 1+4:lle oman huoneen, jossa on myös ääni- ja videoyhteys. Appear ei vaadi lataamisia, vaan toimii suoraan selaimella. Ja siihen on sovellus mobiililaitteille, jos haluaa sellaista käyttää. Jos sitten raaskii sitoa 9.99$/kk, saa tilan jo 12 henkilölle ja mahdollisuuden myös jakaa oman laitteensa näyttö muille. Appear on kuitenkin reaaliaikaisen kohtaamisen paikka, ei olohuone, jossa voi jättää viestejä odottamaankin.
Appear-huoneen etu on mahdollisuus lukita huone, jolloin ylimääräisiä ei pääse mukaan. Valitettavasti se on vain englannin kielisenä.

Nettiolohuone Facebookin toteuttamana; mitä ajatuksia se sinussa herättää?

3 vastausta artikkeliin “Toriaukiosta olohuoneeksi 🔥

  1. Minä en ole Facebookissa, enkä mene. Enkä menisi Facebookin omistamaan olohuoneeseenkaan, vaikka sellainen tulisi. Minun tietojani ei jaella pitkin maailmaa, jotta niistä joku muu saa rahat.

    Tykkää

  2. Ki, sama tuli mulle heti mieleen, kun uutista luin. En luota Facen kauniisiin sanoihin, sillä liikaa on menny mettään. Toisaalta, eikö joku pikaviestin käytännössä jo ole tuon olohuoneen kaltainen? Kun pikaviestimen saa ilman puhelinnumeroa (vaikka sit oikealla nimellä), se riittää monelle. Niissähän on useimmissa jo liitteiden lähetys, videopuhelut yms.
    Näissä WhatsApp on Facebookin omistuksessa ja se saa osan (myös minut) karttamaan sovellusta. Signal mulla on, mutta harmillisen harva suomalainen on Signalin löytänyt.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s